Skip to main content

Ellen Mañe

Ellen Mañe, verloskundige, echoscopist en eigenaresse van Echostudio Elle.

Sinds 2011 ben ik werkzaam als klinisch verloskundige en in 2020 ben ik gestart met het maken van prenatale screeningsecho’s. In 2022 kreeg ik de mogelijkheid om in 2023 mijn eigen echostudio te openen bij La Vie Centrum. Dit geeft mij de mogelijkheid om met korte lijnen meer persoonlijke echoscopische zorg te bieden.

Verloskunde én echoscopie zijn beide een prachtig vak. Het persoonlijke contact met zwangeren en hun partner is elke keer weer anders en verveeld nooit. Er gebeurd zoveel in de zwangerschap en bij de bevalling op veel verschillende gebieden dat het elke keer weer fascinerend is om hierbij te mogen zijn. Ook in de baarmoeder ontwikkeld de baby zich ontzettend snel. Het is prachtig om dit elke keer weer in beeld te brengen en ouders kennis te laten maken met hun baby. Ik vind het belangrijk dat mensen zich op hun gemak voelen tijdens het maken van een echo en dat ik waar mogelijk mee kan denken en bewegen met hun wensen.

Maartje Schoep

Ik ben verloskundige sinds 2018 en echoscopiste sinds 2023. In 2020 ben ik als klinisch verloskundige in het Martiniziekenhuis gaan werken waar ik Ellen heb leren kennen. We zijn dus al jaren collega’s.
Sinds 2023 werk ik bij Echostudio Elle. Ik maak basisecho’s maar ook echo’s op verzoek zoals geslachtsbepalingen en 3/4D echo’s. De echo’s zijn een mooie aanvulling op mijn beroep als verloskundige. Ik vind het ontzettend leuk en bijzonder om samen met aanstaande ouders hun kindje zo mooi mogelijk in beeld te brengen tijdens een echo. Mijn streven is om het beste en mooiste beeld te maken van jullie kindje. Door het toevoegen van wat humor en gezelligheid zorg ik ervoor dat de echo voor jullie een unieke ervaring wordt.

Charelle Burghgraeff

Begin 2017 heb ik mijn diploma als verloskundige in ontvangst mogen nemen. Na bij verschillende verloskundigenpraktijken in de regio Groningen te hebben gewerkt, vond ik in 2018 een vaste plek binnen het team verloskundigen in het Wilhelmina Ziekenhuis Assen. Hier werk ik tot op heden nog met veel plezier. Sinds 2019 ben ik naast verloskundige ook echoscopist.

Intussen werd ik moeder van een dochter van 2 jaar en een zoon van 9 maanden en heb ik ook zelf het bijzondere proces van zwangerschap en geboorte mogen ervaren.

Tijdens mijn werk in het ziekenhuis maak ik met name medische echo’s. Sinds 2023 maak ik hiernaast ook pretecho’s bij Echostudio Elle. Een mooie aanvulling op mijn beroep, wat ik met veel plezier uitvoer. Ik zie het telkens als een uitdaging om jullie met de mooiste beelden naar huis te laten gaan. Ik kijk er naar uit om jullie te ontvangen!

Alle echoscopisten die medische en screeningsecho’s verrichten staan ingeschreven in het kwaliteitsregister bij de BEN, de beroepsvereniging voor echoscopisten. https://www.echoscopisten.nl/nl

Wij hebben een samenwerkingsovereenkomst met de Stichting Prenatale Screening Noordoost- Nederland voor het uitvoeren van de 13 en de 20 weken echo. https://www.sps-noordoost.nl